Yazan : Mustafa Turan 19 Ağustos 2013 Pazartesi

Merhaba Sevgili Okurlarım, bu makalemde Teyemmüm nasıl yapılır  onu yazacağım.

İlk önce kollar abdest alacakmış gibi sıvanır. Eûzü Besmele çekilir, daha sonra niyet edilir. Parmaklar açılır, ellerin iç kısımları temiz toprağa veya toprak cinsinden bir şeyin üzerine hafifçe vurarak önce ileri sonra geri çekerek sürülür. Baş parmakları birbirine vurarak, şayet varsa fazla olan tozları silktikten sonra, yüzün her yeri elin iç kısımları ile mesh edilir. Elin iç kısımları aynı tarzda tekrar toprağa vurulur. Önce sol elin baş ve şehadet parmakları ayrılır, kalan üç parmağın içiyle sağ kolun dış yüzü parmak uçlarından dirseklere kadar mesh edilir. Kolun iç tarafı da aynı elin iç yüzüyle mesh edilir. Aynı tarzda bu defa da sağ el kullanılarak sol kol mesh edilir. Bu şekilde Teyemmüm yapılır.
Not; Teyemmüm, Suyun bulunmadığı yerlerde yapılır.
Bu makalemde de yeni bir bilgi öğrendik diğer makalemde görüşürüz. Hayırlı Geceler diğer okurlar için Hayırlı Günler ve Hayırlı Sabahlar.

Yazar; Mustafa Turan

Makale 23

Yorum Yaz

Translate

Toplam Görünülenme Sayımız

Site Hakkında

Bu site Mustafa Turan'ın oluşturduğu Akla (Akıllı Ampul) kuruluşunun bir sitesidir.
Mustafa Turan

Dua

Allahım cahillikten yahut cahilliğe maruz kalmaktan Sana sığınırım. Amin.

Bir Hadis-i Şerif

“Üç kişiye acıyın; cahiller arasında kalmış âlime, zenginken fakir düşene, kavmin ulusu iken aşağı hale düşene.” Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)

Bir Alim'in Sözü

“Pir-i Geylanîdir Kamer-i himmet, Eflak-i şeri’at nur-i hakikat Mirat-ı Muhammed bahr-ı ma’rifet Üstad-ı kül, rih-i Rahman iledir.” Alvarlı Efe Hazretleri (Erzurumlu meşayihten Alvarlı Muhammed Lütfi)

Kur'an dan Kesitler

"Bu Kur`an, akıl sâhiplerinin, âyetlerini iyice düşünüp anlamaları ve ders almaları için, sana indirdiğimiz saadet kaynağı bir kitabtır" (Sâd, 29).

En Çok Okunanlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © Akla (Akıllı Ampul) Powered by Akla (Akıllı Ampul)